Besök hos Bråtorparn i Upplands Tuna

I denna veckas Throwback Thursday så kan vi läsa om Nils-Erik Karlsson, även känd som ”Bråtorparn”, som länge varit efterfrågad av socknens bönder för sin expertis när det gäller att ta hand om traktorer och jordbruksmaskiner.

God läsning!

Ett smakprov från artikeln | Besök hos Bråtorparn i Upplands Tuna

Under sommaren hälsade vi på hos Nils-Erik Karlsson allmänt kallad Bråtorparn hemma på hans gård Bråtorp i Upplands Tuna strax utanför Uppsala. När den gamle bysmeden försvann i mitten på 1960-talet började många av socknens bönder vända sig till NilsEriks far för att be om hjälp med sina traktorer och jordbruksmaskiner.

Fadern byggde då upp en verkstad som Nils-Erik så småningom tog över tillsammans med gården och som nu är navet i hans traktorsamling. Vi har lärt känna honom tidigare i vår tidning när vi publicerade en bild på honom med sin S 1000-tröska. Jag minns så väl när jag kontaktade Nils-Erik första gången och bad om en liten intervju.

På frågan om han ville kommentera bilden och tröskan så fick jag svaret: vilken av tröskorna?. Jag har tre stycken S 1000. Så småningom framkom det…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 6 nr 4 December 2015. Vill ni läsa hela artikeln Besök hos Bråtorparn i Upplands Tuna eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).