Birger Larsson med sin Bamse

Denna veckas Throwback Thursday så har vi hittat en artikel som heter Birger Larsson med sin Bamse.

God läsning!

Ett smakprov från artikeln | Birger Larsson med sin Bamse

Birger köpte sin Bamse 1967. Den var då begagnad men i mycket bra skick. Som framgår av bilden är den fortfarande i mycket fint originalskick. Se bara att alla skyltar och dekaler finns kvar. Även färgen är original. Bamsen är utrustad med original ÖSA kärra.

Eftersom den sedan ett par år inte längre används i skogsbruket har Birger tagit av den takmonterade originalkranen. Vid ett tillfälle kunde han ha blivit av med sin Bamse. Det Birger Larsson med sin Bamse var en vinterdag då det var närmare minus 25.

Birger hade en kompis på besök som såg Bamsen ståendes översnöad ute på gårdsplanen. Kompisen sa att ”den där lär väl aldrig starta”? Birger replikerade då att ”om den inte startar så ska du få den”. De gick ut på gårdsplanen och Birger satte sig i Bamsen och självklart startade den utan problem…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 8 nr 4 December 2017. Vill ni läsa hela artikeln Birger Larsson med sin Bamse eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).