Som medlem i BM-klubben får du vår medlemstidning BM-bladet direkt hem i brevlådan 4 gånger per år. Du får också tillgång till alla tidigare utgivna nummer på hemsidan.

Tidningen är fylld med rapporter, reportage och artiklar. Du får bland annat en inblick i vår verksamhet och vad som händer där, tekniska artiklar om våra BM-maskiner, reportage och nyheter från våra medlemmar, nostalgiska bilder och historiska artiklar och mycket mer.

Är du ännu inte medlem och vill provläsa ett exemplar av tidningen? Provläs ett exemplar här! >>

Vakant – redaktör

Björn Cagner – redaktör

Vakant – grafisk form

Jörgen Forsrup – research

Kontakt: 

bm-bladet@bmklubben.se

HISTORISKA ARKIVET

I vårt historiska arkiv hittar du tekniska artiklar från tidningen BM-bladet. Här hittar du några exempel på innehållet: (Artiklarna öppnas i nytt fönster)

Typ 30 HK – BM-bladet 2014-01
Typ 22 HK – BM-bladet 2013-04
Timmerkalle lång – BM-bladet 2012-04
1913 års traktor – BM-bladet 2012-03
Dieselmotorer – BM-bladet 2012-02
Gengastraktorer – BM-bladet 2012-01

Du hittar alla våra publicerade artiklar i arkivet nedan:

BLI SKRIBENT I BM-BLADET !

BM-bladet är till för dig som medlem, och ska fyllas med det som just du vill läsa om! Vi tar gärna emot intressanta artiklar och reportage från våra alla våra medlemmar och regionsombud runt om i landet.

Maila in din text och tillhörande bilder till oss. Texterna skall levereras som textdokument där det också tydligt anges vem som är skribent samt fotograf. Bilder levereras som separata filer.

Känner du att du är en flyhänt skribent så låt kreativiteten flöda. Vi tar oss friheten att varsamt redigera/korta i din text om så behövs. Känner du dej osäker som skribent, skriv bara ner alla basfakta, strunta i formuleringarna – det fixar vi.

Lågupplösta bilder blir inte bra i tryck, så vi behöver högupplösta bilder (jpg-bilder i ca 2–5 MB storlek). Sänd gärna flera varianter så vi kan välja de bästa.

BM-bladets redaktion och klubbens styrelse har rätt att korrekturläsa, göra ändringar och korta ner texter om så behövs. De beslutar också vilka inskickade artiklar som skall publiceras i tidningen.

Skicka ditt material till: bm-bladet@bmklubben.se

BM-bladet Februari 2014
Årgång 5, Nr 1

Kallelse till årsmötet
Skellefteålyften
Sommarminnen
Typ 30 HK
650 renovering
Traktorgrävare / grävlastare -historia
m.m.