Även om de är lite till åren så duger dom

Throwback Thursday är här igen och denna vecka så har vi tagit fram artikeln “Även om de är lite till åren så duger dom…”

I artikeln “Även om de är lite till åren så duger dom…” så får vi ta del av Åke Larsson och hans minst sagt udda ekipage som han hade med sig när han besökte BM-dagen år 2014.

Ett smakprov ifrån Även om de är lite till åren så duger dom…

Vi träffade Åke Larsson från Perstorp på Munktellmuseet i mitten av februari i år. Senast Åke var här var för ung. ett halvår sedan på klubbens BM-dag.

Tyvärr så missade jag att träffa honom p.g.a. en del strul vi hade under dagen. Inte förrän långt senare, när jag synade alla bilder som Jörgen tog för tidningen, upptäckte jag att Åke kommit med ett synnerligen udda ekipage.

En husvagn dragen av en BM 36. Dessutom en husvagn med egen balkong. Han hade färdats över 50 mil för att närvara vid BM-dagen. Åke är numera pensionär och bor på en gård, Munkabacken i Perstorp. Han är född på ett lantställe i Sjöbo och har hela sitt liv levt i dessa trakter.

Fick tidigt lära sig allt om lantliv genom att delta i det dagliga arbetet på gården bl. a med skötsel och arbete med hästar i huvudsak ardenrar vilket ledde till problem med ryggen. Åke byggde upp ett åkeri med som mest fem bilar i trafik bl. a linjetrafik till Norrland. När Sverige gick med i EU sålde Åke gården och flyttade till……

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 6 nr 1 mars 2015. Vill ni läsa hela artikeln Även om de är lite till åren så duger dom… eller andra artiklar i BM-bladet årgång 6 nr 1 så kan ni göra det här. bmklubben.se/bm-bladet-medlem . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).