T 650 – en sopmaskin som blev en snöröjare

Throwback Thursday är här igen och denna vecka så har vi dammat av den spännande artikeln T650 – en sopmaskin som blev en snöröjare.

I artikeln T650 – en sopmaskin som blev en snöröjare så får vi ta del av en lantbrukares historia som handlar om en ombyggnation av en T650 som köptes och byggdes om från en sopmaskin till en fullt fungerande snöröjare.

Ett smakprov ifrån T650 – en sopmaskin som blev en snöröjare

Vintern 98–99 gick med diverse motorstopp och läckande rör och slangar. Våren -99 dök som genom ett under en T 650 upp på Swecons begagnattorg. Priset var för lågt för att vara en i mina ögon bra traktor.

10 000 kr plus moms, men nyfikenheten på om det var ett lik eller något att bygga på tog överhand då den enbart ska gå som snöröjare. Kontaktade säljaren och bad om information. På min fråga om det var något att ha svarade han att den fungerade för säljaren körde den till återförsäljaren i Åmål.

Då det är en bra bit att åka så bad jag att han skulle ringa mig när han var vid traktorn nästa gång. Efter någon vecka ringer han på mobilen och meddelar att han står vid traktorn. Jag ställer frågor och han kunde inte svara på en enda fråga. Konstaterade att han inte hade några som helst kunskaper när det gällde lantbruksmaskiner.

Bad att få några bilder på traktorn vilket han gärna sände över. På bilderna konstaterade jag att det var en sopmaskin. Har ju som Volvoanställd själv varit med och monterat dessa för vidare leverans till påbyggarna i början av 70-talet.

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 6 nr 4 december 2015. Vill ni läsa hela artikeln T650 – en sopmaskin som blev en snöröjare eller andra artiklar i BM-bladet årgång 6 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).