Thomas förbereder val

Den här veckans throwback thursday så har vi hittat en artikel som handlar om BM-medlemmen Thomas Sandberg. Artikeln heter Thomas förbereder val och ni kan läsa hela artikeln i BM-bladet arkivet.

God läsning!

Ett smakprov från – Thomas förbereder val

Thomas Sandberg är en av de mest namnkunniga personerna inom Svenska BM-klubben. Som medlem i valberedningen sedan flera år har han byggt upp ett personligt kontaktnät både inom och utom klubben. Han visar alltid ett stort engagemang i veterantraktorkretsar och på veterandagar och har själv en samling av BM-maskiner som alla används regelbundet på gården.

Tidningen har besökt Thomas Sandberg hemma hos honom och hans fru på Hemsta söder om Enköping. Vi träffades en solig sensommardag 2017 för att lära känna Thomas och hans fru Monica som är uppväxt på gården och tillsammans med brodern ärvt den av sina föräldrar. Hemsta är ursprungligen en gammal by som genomgått många förändringar genom åren. De närmaste markerna döljer många intressanta spår av gammal bebyggelse. I samband med skiftena på 1800-talet flyttade nämligen tre gårdar ut från den gamla byn.

Boningshuset är ett vackert timrat hus med ursprung från 1600-talet. I anslutning ligger dessutom en uthuslänga, även den från samma århundrade… 

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 9 nr 2 juni 2018. Vill ni läsa hela artikeln Volvo BM-maskiner på hårda prov eller andra artiklar i BM-bladet årgång 9 nr 2 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).