Sommarresan 2016 gick till Skåne

Throwback Thursday är här igen och denna torsdag så kollar vi tillbaka på Sommarresan 2016 gick till Skåne som kommer från BM-bladet årgång 7 nr 3 september 2016.

Artikeln handlar om en reportageresa som gjordes år 2016 där det gjordes flera olika stopp på vägen till Skåne.

Ett smakprov ifrån Sommarresan 2016 gick till Skåne

Vi valde att ta kustvägen ner åt Blekingen och Skåne och åkte därför E22:an från Norrköping/ Söderköping.

Första stopp blev Oskarshamn där vi fann en underbart vacker camping vid havet med vidunderlig utsikt mot Blå Jungfrun som stack upp ur böljorna.

Naturligtvis måste vi besöka Döderhultarmuseet som ju är något alldeles särskilt och som nu fått sin hemvist i Kulturhuset. Utställningen är av mycket modernt snitt med smidiga presentationer av mannen bakom träfigurerna, hans bakgrund och leverne.

Överraskningen var dock den intressanta och omfångsrika Sjöfartsutställningen som ligger vägg i vägg. Här finns allt om skepp, sjöfart och människor på sjön och i hamn med inriktning på Oskarshamn och dess historia som hamnstad…..   

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 7 nr 3 september 2016. Vill ni läsa hela artikeln Sommarresan 2016 gick till Skåne eller andra artiklar i BM-bladet årgång 7 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).