Tänkta tankar…

I dagens throwback thursday så tittar vi tillbaka på BM-bladet årgång 2 nr 3 september 2011 där vi hittar artikeln Tänkta tankar…

I artikeln så kan vi läsa om en BM-medlem som berättar om sitt deltagande på BM-klubbens och Munktellmuseets årliga BM-dag.

God läsning!

Ett smakprov ifrån: Tänkta tankar…

Tankarna gick långt tillbaka i tiden. Mina föräldrar hade en lantgård strax utanför Eskilstuna. Varje år när det var bråda tider för sådd och skörd togs den gamla traktorn fram, en BM20. Den kallade vi för pensionären.

När den traktorn var i gång kunde ingen i socknen missa. Dess starka motorljud hördes vida omkring när man gav den lite extra gas, och det gjorde man ju gärna. På tal om baksmälla: en gång kom en av gårdens anställda in i köket och haltade så förfärligt och hade märkbart svårt att sitta.

Han hade nämligen försökt starta traktorn på morgonen. Först värmde han den med blåslampa och sen satte han sin fot på veven för att sparka igång den. Då hände det sig inte bättre än att han fick sig en luftfärd rakt in i vagnslidrets dörr. Ingen satte någonsin foten på den veven igen, det försäkrar jag. Jag väcks upp ur mina tankar när paraden försvinner upp mot Nyfors.

Nu gäller det att hinna till museet för att ta emot dem. Där måste jag ju få höra Johan Th Munktell hålla sitt anförande till folket. Han är så stilig i sin klädsel, jackett med hög hatt och en rad ordnar på bröstet….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 2 nr 3 september 2011. Vill ni läsa hela artikeln Tänkta tankar… eller andra artiklar i BM-bladet årgång 2 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).