Uddevalla veteranfordonsmarknad från 2023. En tillbakablick.

Throwback Thursday! 🚜 I dag blickar vi tillbaka på en artikel som publicerades i BM-bladet 2023-3 och som ger oss en underbar inblick i Uddevalla Veteranfordonsmarknad.

Artikeln skildrar en marknad fylld av nostalgi och entusiaster där traktorer inte bara var en attraktion, utan snarare huvudpersoner. Det var den 22 april på Glimminge Motorstadion som marknaden slog upp portarna och välkomnade besökare till ett hav av veteranfordon och relaterade föremål. Man kunde finna böcker om traktorer, samlingsobjekt och även traktorer i full skala som drog blickarna till sig.

Det var en plats där samtal flöt lika smidigt som oljan i en välskött motor, med diskussioner om allt från de utställda objektens historia till handelstips. Besökare kunde även skåda sällsynta Volvo BM-exemplar och andra traktorer, vissa med en färgstark historia som speglades i deras unika ID-färger.

Förutom de imponerande maskinerna och litteraturen, var det små detaljer som SOS-Slangen som påminde oss om den tid då tillbehör och reservdelar var minst lika viktiga som de maskiner de tjänade. Berättelsen om marknaden var en resa genom tid, teknik och gemenskap.

Det är dessa ögonblick och samlingar som håller historien levande och som BM-bladet skickligt fångade i sin artikel. Ett stycke historia som inte bara berättar om fordonen utan också de människor som håller deras arv vid liv.

För mer information om Uddevalla Veteranfordonsmarknad, kan du läsa hela artikeln i BM-bladet, Årgång 14, nr 3, september 2023. Om du är medlem kan du läsa artikeln