Vännäs Motormuseum

Den här veckans Throwback Thursday tittar vi tillbaka på artikeln “Vännäs Motormuseum” från BM-bladet, Årgång 14, nr 3, september 2023.

Artikeln ger en inblick i Vännäs Motormuseum, som är beläget på den gamla militära lägerplatsen i Vännäs. Museet erbjuder en omfattande samling av traktorer, bilar, tändkulemotorer, och mopeder. Det är en plats där besökare kan uppleva och lära sig om historiska fordon och maskiner. Museet har också utställningar med uppbyggda miljöer som visar hur det var förr i skolsalar, hem, affärer och gamla smedjor .

En av grundarna och pådrivaren för museet är Lennart Olofsson, som fortfarande är aktiv i föreningen. Museet har genomgått en omfattande renovering och utveckling sedan det öppnades 1993, och det finns en ständig strävan att utveckla museet med nya föremål och miljöer. Temat för museet är att hela familjen ska ha behållning av att göra ett besök, och man strävar efter att visa föremål med anknytning till Vännäsbygden samt udda eller unika föremål.

För att läsa hela artikeln och andra artiklar i BM-bladet, kan du besöka BM-klubben (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).

Artikeln ger en fascinerande inblick i Vännäs Motormuseum och dess betydelse för att bevara och visa upp historiska fordon och maskiner. Det är en plats där besökare kan lära sig om och uppskatta den tekniska industrihistorien och dess utveckling genom tiderna.