Populära veterantraktorer

Veckans Throwback kommer att handla om Populära veterantraktorer som också är titeln på den artikel vi har hämtat från BM-bladet arkivet. Artikeln vi refererar till denna vecka kan ni läsa i BM-bladet mars 2012 årgång 3 nr 1.

God läsning! 

Ett smakprov från – Populära veterantraktorer

Intresset för veteranfordon har stadigt ökat under senare år och detta gäller även för veterantraktorer och i viss utsträckning även för gamla anläggningsmaskiner. I detta samanhang tänker vi ofta på samlare och personer som är helt tagna av att rusta upp maskiner till i det närmaste nyskick och som älskar att visa upp sina dyrgripar för omvärlden.

Vi har de som tävlar bl a i veteranplöjning och som ofta har traktorer som fungerar väl men som man kanske inte lagt ned så många timmar på finishen. Ett område som vi inte lika ofta uppmärksammar är alla de gamla traktorer som anskaffas och används för att göra nytta i skogen, på gården eller i snöröjning.

I senaste numret av tidningen Vi Skogsägare har man en intressant artikel om hur den gamla traktorn kan göra nytta på en skogsgård. Man påpekar att för en bråkdel av priset på en fyrhjuling får man väldigt mycket jordbrukstraktor, givetvis begagnad. 

Tidningen anger som arbetsområden: köra ut vindfällen, köra vedlass, plöja potatislandet, slå ängar, sladda vägar, köra grus och skotta….  

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 3 nr 1 mars 2012. Vill ni läsa hela artikeln Populära veterantraktorer eller andra artiklar i BM-bladet årgång 3 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).