Ralph Angestam till minne

I denna veckas Throwback Thursday så kommer vi blicka tillbaka på en artikel som heter Ralph Angestam till minne. Ralph Angestam kommer alltid att bli ihågkommen som en passionerad och hängiven medlem av BM-Klubben, och hans insatser på Munktell-museet har spelat en viktig roll för kommande generationer.

God läsning!

Ett smakprov från artikeln | Ralph Angestam till minne

Jag hade förmånen att arbeta tillsammans med Ralph under hans år 2000– 2009 på Munktellmuseet. Det var säkert mer än vår kärlek till öl som snabbt gjorde oss till goda vänner. Ralphs paradnummer som Theofron Munktell gjorde honom känd och populär inom hela Volvovärlden.

Han vurmade för gamla BM-maskiner och företagets historia. Ralph trivdes på museet och han utvecklade Munktellmuseet med stor drivkraft. Han tredubblade utställningsytan och öppnade samlingarna, av äldre maskiner från Volvos fabriker över hela världen, för allmänheten. När BM-klubben bildades blev det naturligt att förlägga möten och träffar till Munktellmuseet.

Ralph bidrog till att Volvos pensionärsförening förlade sina möten till museet och engagerade sig i Museets utveckling. Antalet duktiga och intresserade volontärarbetare ökade under åren till omkring 70 personer och många deltog i externa veteranträffar över hela landet med olika maskiner och marknadsförde museet…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 10 nr 1 Mars 2019. Vill ni läsa hela artikeln Ralph Angestam till minne eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).