Tack från Rubens

Denna veckas Throwback Thursday så kan vi läsa en artikel i BM-Bladet som är skriven och inskickad av Tore Blom som skriver om den självgående lokomobil som gav borts till RUBENS.

God läsning!

Ett smakprov från artikeln | Tack från Rubens

Sedan vill jag gärna bidra med en bild på den självgående lokomobilen vi tog över från Lantbruksmuseet i Havdhem nyligen. Den ägdes av Järnvägsmuseet i Dalhem som nu fann det lämpligt att överlämna den till RUBENS.

Lokomobilen levererades till Bröderna Pettersson 1913 och är av samma storlek som den som Munktellmuseet disponerar. Ruben Blom började samla lokomobiler 1964 och naturligtvis Munktells.

Sedan dess har samlingen växt och kompletterats i omgångar. I och med vårt övertagande av denna SK4 så har vi idag en komplett serie av de tre självgående modellerna som tillverkades, SK2, SK4 och SK6. RUBENS har redan sedan tidigare en komplett serie av lokomobiler ur Klass H, från den mista om 11 hk (H3) till den största på 42 hk (H14)…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 10 nr 1 Mars 2019. Vill ni läsa hela artikeln Tack från Rubens eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).