Veterantraktorträff i Kärrabol 25 maj 2019

Veterantraktorträffen i Kärrabol kommer i år att hålla sin årliga veterantraktorträff för alla traktorentusiaster. Arrangören Åke Bjökhem har hållit i evenemanghet i nio år och kommer att hålla veterantraktorträffen för tio gången i år.

Året 1954 så började man att träffas på Åke Björkhems gård i Kärrabol och har idag vuxit från ett fåtal veterantraktorer på träffen till nästan ett hundratal veterantraktorer av olika märken.

Från början så var Veterantraktorträffen i Kärrabol en Grålleträff för dom som bara ägde veterantraktorer av märket Grålle. Men när det kom förfrågningar från andra veterantraktorägare med andra märken så beslöt man att göra om träffen till en träff för alla olika sorters veterantraktorer.

Vad är en veterantraktor?

En Veterantraktor är en äldre traktor med minst 20 år sedan tillverkning. Det kan vara av olika märken och modeller och så länge den är minst 20 år gammal så klassas den som en veterantraktor.

Hur tar man sig till Kärrabol?

Kärrabol ligger i Blekinges län och tillhör Olofströms kommun. För att ta sig till träffen i Kärrabol så kan man antingen åka bil eller tåg. Om åker med tåg så åker du till Bromölla tågstation och tar sedan bus via Bromölla till Biskopsmåla vägskäl.

När du har kommit fram till Biskopsmåla vägskäl så är det 1 km promenad på ca 14 minuter och sen är du framme.

Detta händer på Veterantraktorträffen i Kärrabol.

Träffen startar kl 10:00 och kommer bli en fullspäckad dag med tipsrundor, kortege och provkörningar av Grålle för dom som vill testa.

På träffen som hålls den 25 maj varje år på Åke Björkhems gård så finns det en motorsågsutställning som man kan titta på. Under dagen kommer det också att hållas i en motorsåg-demonstrering.

På plats finns det även fika för den som vill sitta ner och ta det lugnt och njuta av väder och maskiner. Men det finns också en cateringvagn där du kan köpa mat och dricka.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *