Traktorklubben Dotorp

Denna vecka så tar vi er tillbaka till året 2018 där vi hittar en artikel som heter Traktorklubben Dotorp.

I artikeln så kan ni läsa om traktorklubben Dotorp som är en klubb som ligger i orten Dotorp som är en del utav Kungälvs kommun.

God läsning!

Ett smakprov ifrån Traktorklubben Dotorp

Traktorklubben Dotorp utanför Brålanda i Dalsland bildades 2008 av KarlErik Svensson. Karl-Erik hade länge grunnat på att skaffa en plats där folk kunde meka med gamla traktorer. När ladan på gården Dotorp togs ur drift, frågade Karl-Erik ägaren Ingmar om han kunde tänka sig att hyra ut den.

Det kunde han så ladan inreddes med 12 ”bås” för traktorer och en gemensam liten verkstad. Ett fikarum inreddes också där det gick att ha bättre värme. Hösten 2008 var det inflyttningsklart och första året hade klubben 7–8 medlemmar.

Idag har den 75 medlemmar och deltar varje år i flera arrangemang, bland annat på Bondens Dag, Kanalyran i Mellerud och veteranplöjning i Brålanda.

Klubben har ett eget arrangemang som heter Harvens Dag. Varje tisdag och torsdag har man öppet hus på kvällen. Alla medlemmar har möjlighet att hyra ett bås för kortare eller längre tid för att meka med sin traktor….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 9 nr 4 december 2018. Vill ni läsa hela artikeln Traktorklubben Dotorp eller andra artiklar i BM-bladet årgång 9 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).