Gruskalle del 4

Den här veckans throwback thursday så går vi inte så långt bak i tiden utan till år 2019 där vi hittar artikeln Gruskalle del 4.

I artikeln så kan vi läsa om en renovering av en BM-Volvo DR 631 även kallad för Gruskalle.

God läsning!

Ett smakprov ifrån Gruskalle del 4

Nu när skörden är avklarad och det blivit sämre väder så har Fredrik fått mer tid till att jobba vidare med renoveringen av Grus-Kallen. Hytten är färdigspacklad och slutlackerad.

Nu håller Fredrik på att söka nya gummilister till glasrutor och dörrar. Den list som verkar svårast att få tag i är den som sitter ytterst på framskärmarna. Kanske är det någon som har ett tips?

Golvet är både färdigkapat och bockat. Stolsunderredet har passats in och skruvats fast. Stolen har bytts ut till en något modernare. Alla urtag för spakar, pedaler och reglage har också gjorts.

Nästa steg blir att demontera stol och underrede för att kunna slipa och blästra alltsammans för att därefter lackera det. Innan golvet kommer på plats måste dock alla hydraulslangar till ramstyrningen monteras då golvet kommer att täcka dessa. Främre delen av morhuven och kylarmaskeringen har riktats och svetsats. Den har monterats för att….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 10 nr 4 december 2019. Vill ni läsa hela artikeln Gruskalle del 4 eller andra artiklar i BM-bladet årgång 10 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).