Torsten Nilsson sann BM-vän på Öland

Nu är det Throwback Thursday igen och denna torsdag så ska vi kolla lite närmare på artikeln Torsten Nilsson sann BM-vän på Öland.

Artikeln har vi hittat i BM-bladet årgång 8 nr 3 och går att läsa i BM-bladet arkivet på hemsidan.

God läsning!

Ett smakprov från – Torsten Nilsson sann BM-vän på Öland

Torsten Nilsson driver sedan flera år en entreprenadfirma som specialiserat sig på mindre grävarbeten såsom vatten och avlopp. Han växte upp på en gård i Gärdslösa på Öland som han med tiden arrenderade av sin far. Torsten älskade att köra traktor vilket han började med tidigt.

Så pass tidigt att han blev angiven av en grannfru som ifrågasatte om han verkligen fick köra på väg utan tillstånd. Fadern åkte på böter och i fortsättningen fick hans mor köra ut traktorn till fälten och Torsten följde efter på cykel.

Traktorintresset ledde till gårdens verkstad och mekandet som medförde att han ledsnade på gårdens andra sysslor och utbildade sig inom styr och reglerteknik.

Han lärde sig tidigt att göra smarta tekniska lösningar med små medel och byggde bl a EPA-traktorer av gamla lastbilschassier som han redan 1974 började använda som…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 8 nr 3 september 2017. Vill ni läsa hela artikeln Torsten Nilsson sann BM-vän på Öland eller andra artiklar i BM-bladet årgång 8 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).