Torben S. Larsen

I förra veckans Throwback Thursday fick vi läsa om Danmarks äldsta traktormuseum och denna vecka så ska vi kolla närmare på Torben S. Larsen, som är son till Hans Larsen, grundaren av det berömda Morsö Traktormuseum i Danmark.

Torben, som nu är baserad strax utanför Horsens, har en imponerande bakgrund som utbildad maskiningenjör, specialiserad inom lantbruksmaskiner, med en förmåga som sträcker sig över hela Europa där han har engagerat sig i både försäljning och framtagning av manualer.

God Läsning!

Ett smakprov från artikeln | Torben S. Larsen

Torben bor strax utanför Horsens i Danmark. Han är son till Hans Larsen som driver Morsö Traktormuseum. Torben som är utbildad maskiningenjör har hela tiden arbetat med lantbruksmaskiner, främst tröskor, över hela Europa med försäljning och framtagning av manualer.

Idag är Torben ansvarig för försäljningen av Samson och Pichon gödselspridare samt Güllevagne i stora delar av världen. På Torbens gård finns två stora hallar fyllda med unika traktorer och maskiner som ska renoveras. I änden av ena hallen finns en stor verkstad utrustad med maskiner för plåt- och metallbearbetning. Inget är främmande för honom att reparera.

Allt från att tillverka en ny bränsletank eller motorhuv till att renovera en motor eller växellåda. Just nu håller han på att montera gengas på en Volvo T 41. Traktorn har efter kriget blivit ombyggd till en T 43 med dieseldrift.

Detta betyder att traktorn nu blir ombyggd till originalskick, alltså så som den en gång blev såld. Detta arbete ska vara färdigt till den stora veterantraktorträffen i Kongensbro i Danmark den 4 och 5 juni då man planerar att köra med den…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 13 nr 2 Juni 2022. Vill ni läsa hela artikeln Torben S. Larsen eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).