Throwback Thursday: Traktorträff mitt i Göteborg

Artikeln tar sin början med att beskriva en unik tradition som skapats av en grupp traktorentusiaster från Gunnilse. Varje år i augusti organiserar de en kortege som tar dem från Gunnilse till Götaplatsen i centrala Göteborg. Denna tradition har växt fram ur en spontan idé att delta i de populära ”Onsdagsträffarna” i Göteborg, där olika fordon visades upp. När ”Onsdagsträffarna” flyttade sin verksamhet till Hisingen, beslutade traktorgänget att fortsätta sin egen tradition genom att årligen köra in till Göteborg.

Det är en resa på cirka 1,5 mil som tar ungefär en halvtimme att genomföra, och under färden får de många uppskattande gest och tummar upp från förbipasserande. Traditionen inkluderar ett stopp vid det klassiska 7:ans gatukök för en gemensam måltid. Traktorerna, som ofta är av märket BM men också inkluderar andra märken som Grålle, John Deere och Fiat, blir sedan parkerade på Götaplatsen där de visas upp för allmänheten.

Denna händelse är inte bara en uppvisning av sällsynta och klassiska traktorer, utan också ett tillfälle för deltagarna att diskutera traktorer och jordbruksteknik, dela historier och fördjupa sina kunskaper om traktorens roll i det moderna och historiska lantbruket.

Sammanfattningsvis är ”Traktorträff mitt i Göteborg” inte bara en traktorutställning, utan en levande tradition som för samman gemenskapen av traktorentusiaster och firar deras passion för dessa maskiner.

För mer information om ”Traktorträff mitt i Göteborg”, kan du läsa hela artikeln i BM-bladet. (Nr 1, Mars 2021). Om du är medlem kan du läsa artikeln här.