Auto & Traktormuseum Bodensee

I vårt Throwback Thursday-inlägg tar vi en titt tillbaka på den fascinerande historien om Auto & Traktormuseum Bodensee, en plats som är en verklig pärla för teknikentusiaster och historiaälskare. Museet, beläget vid den idylliska Bodensjön på gränsen mellan Tyskland och Schweiz, öppnade sina portar 2013. Det grundades av Gerhard Schumacher, vars passion för traktorer och teknik började redan i unga år på farföräldrarnas gård utanför Stuttgart.

Museet började med en imponerande samling av 200 traktorer, som inkluderade allt från inhemska till unika importerade modeller. Bland dessa finns en särskilt anmärkningsvärd pjäs, Tysklands äldsta tillverkade traktor – en Bergmann från 1906 med en imponerande 4-cylindrig bensin/fotogenmotor.

Med åren har museet expanderat betydligt, både i storlek och i omfattning. När Fritz B. Busch, en känd tysk motorjournalist och författare, gick bort 2010, flyttades hans omfattande samling av bilar och husvagnar till Auto & Traktormuseum. Detta ledde till en nödvändig renovering och ombyggnad av museet, som nu även inkluderar en bil- och motorcykelutställning samt miljöer som visar hur livet såg ut förr i tiden.

Museet har blivit en central punkt för bevarandet av teknikhistoria och drar till sig besökare från hela världen. Förutom de tekniska skatterna erbjuder museet också en restaurang och en omfattande museibutik där besökare kan förvärva minnessaker och litteratur relaterad till museets innehåll.

För mer information om ”Auto & Traktormuseum Bodensee”, kan du läsa hela artikeln i BM-bladet, nr 2022-3.Om du är medlem kan du läsa artikeln här.