SM plöjning i Sevalla 7 oktober

I denna veckas Throwback Thursday tar vi en titt tillbaka på SM Plöjningen 2012. Det var definitivt en tävling att minnas, en kletig historia, som satt en ny standard för utmaningar och prestationer.

Veckan innan mästerskapet hade regnat oavbrutet, vilket gjorde att leran var seg och svårhanterlig. På trots av dessa ogynnsamma förhållanden, var det 23 startande från olika län som steg upp till utmaningen. Och inte att förglömma, den äldsta traktorn i tävlingen, en BM 22 från 1928, som kördes av Birger Eklund från Västerås. God Läsning!

Ett smakprov från artikeln | SM plöjning i Sevalla 7 oktober

SM plöjningen var i år en kletig historia. Det hade regnat oavbrutet veckan innan, så leran var seg. På söndagen kördes ett Sevalla-mästerskap där även Västmanlands DM kördes. I SM var det 23 startande från olika län . Den äldsta traktorn var en BM 22 från1928. Den kördes av Birger Eklund Västerås. Vinnare i klassen bogserade plogar blev Mats Björkström Katrineholm. 222 p, Han körde en BM 20 från 1946 med järnhjul (det var ett bra val denna dag) och tog hem guld för 3e året i rad. 2011 var han delad etta. Vinnare i klassen burna plogar blev Gert-Inge Magnusson Henån 228 p. Han körde sin Volvo 230 Viktor.

I år var det rekord i antal startande. Många debutanter var med och i år var det även många unga deltagare. Det är bra med lite nyrekrytering. Samtidigt gick SM i hästplöjning. Där det var 11 startande. Vinnare blev Johan Eriksson från Bettna Sörmland. Växelplogarnas SM kördes däremot i Skåne. BM-klubbens monter i Sevalla var bemannad av Lars Berglind och Sten Olsson…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 3 nr 4 December 2012. Vill ni läsa hela artikeln SM plöjning i Sevalla 7 oktober eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).