Munktell och hotell – traktorägarens guide till äventyret

Denna veckas Throwback inlägg handlar om en artikel som heter Munktell och hotell – traktorägarens guide till äventyret.

God läsning!

Ett smakprov från | Munktell och hotell – traktorägarens guide till äventyret

Gråa städer, dammiga museer och fantasilösa hotell – vilken trist trio. Men så hamnade jag i Eskilstuna, på Munktellmuseet och på fabrikshotellet Clarion och alla mina tidigare bottennapp drunknade i brusande Eskilstunaån.

Jag blev ohjälpligt förälskad: I Eskilstuna – min egen traktors hemstad – och i teknikgeniet Johan Theofron Munktell. Så hoppa över slipsen till far, kristallskålen till jubilaren och spahotellet till mor!

Unna er Eskilstuna! Här kommer traktorägarens guide till äventyret. Bästa boendet: En diskret port vittnar om stil och en lågmäld elegans som är så självklart naturlig att den inte behöver ropas ut med baldakiner och röda mattor.

Innanför dörrarna till den före detta fabriksbyggnaden är Hotel Clarion Bolinder-Munktell som ett stort galleri med bilder från BM:s industriepok…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 13 nr 1 Juni 2022. Vill ni läsa hela artikeln Munktell och hotell – traktorägarens guide till äventyret eller andra artiklar i BM-bladet årgång 13 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).