Kalle med overallen

Denna veckas Throwback Thursday inlägg så kollar vi lite närmare på en artikel som heter Kalle med overallen. I artikeln kan vi läsa om Kalle och när hans önskningar om en BM 350 och en BM original overall från 1960 talet blev verklighet.

Kalle med overallen är ett bra exempel på att man aldrig ska ge upp sin drömmar eller önskningar för man vet aldrig när de kan bli verklighet.

God läsning!

Ett smakprov från | Kalle med overallen

Alltsedan vi var på vår reportageresa 2015 i Norrland har jag till och från fått förfrågningar om inte klubben skulle kunna skaffa fram overaller i originaldesign och färg med BM-Volvomärket. Jag vet att det gjorts många tappra försök som alla har stupat.

Den som väntar på något gott….. Nu har det skett och här följer en skön historia om bakgrunden. Historien började på 60-talet då en liten grabb Kalle Augustsson växte upp på en fastighet som låg granne med Stora Kärrs Gård utanför Habo i Småland.

Kalle var runt tio år gammal när hans intresse för traktorer vaknade. Han kunde inte fort nog komma hem från skolan innan han drog iväg till granngården. Det var ett par saker som gjorde ett oförglömligt intryck.

Det första var gårdens nya röda traktor 350 med det vackra BM-Volvomärket på kylaren och den andra var den gröna overallen som gårdens ägare bar. Den hade dessutom BM-Volvomärket i tyg fastsytt på ryggen. Kalle tillbringade nästa all sin tid under tonåren på gården och fick många tillfällen att köra 350-traktorn…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 12 nr 2 Juni 2021. Vill ni läsa hela artikeln Kalle med overallen eller andra artiklar i BM-bladet årgång 12 nr 2 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).