Maskinträff på Hogarhamnen 2017

I veckans Throwback Thursday blickar vi tillbaka på det fantastiska evenemang som arrangerades av Peter Bärgare för tredje året i rad, en maskinträff på sin gård Hogarhamnen utanför Tanumshede i norra Bohuslän. Denna maskinträff, som hölls första helgen i augusti, blev en mötespunkt för alla maskinälskare, där bredden och uppslutningen var större än någonsin.

God Läsning!

Ett smakprov från artikeln | Maskinträff på Hogarhamnen 2017

För tredje året i rad arrangerade Peter Bärgare en maskinträff på sin gård Hogarhamnen utanför Tanumshede i norra Bohuslän första helgen i augusti. Precis som tidigare år var uppslutningen och bredden stor. Inte bara traktorer utan även veteranbilar, lastbilar, terrängbilar och motorcyklar. Nära 50 traktorer av alla de slag fanns på plats. Som tidigare var BM i majoritet och klubbtältet hade tur och fick en vacker inramning av tre stycken lysande röda renoverade BMtraktorer: BM 350, BM-Volvo 400 och Volvo BM 2654. Till de mer udda traktorerna hörde en Oliver av tidig årgång samt en Ferguson halvbandare.

Men mest udda var nog en ”halv” Victormotor med beteckningen 1051. Den var av typ stationär och var monterad på en pall komplett med kylare och startutrustning. Räddningstjänsten kom med blåljusen på till en arrangerad olycka för att demonstrera räddningen av fastklämda personer i en bil. Räddningen genomfördes mycket realistiskt och åskådarna fick se hur taket klipptes bort och personerna preparerades med luftkuddar innan de lyftes ur. Därefter drog traktorpullingen igång med för året en helt ny släde. På grund av torkan fick banan prepareras noggrant för att det skulle bli tillräckligt motstånd. När finalerna i de olika klasserna närmade sig gick tyvärr släden sönder så finalerna fick skjutas på till söndagen…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 8 nr 3 September 2017. Vill ni läsa hela artikeln Maskinträff på Hogarhamnen 2017 eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).