Från Västerbotten till Österbotten

Denna vecka så tar vi oss tillbaka till sommaren 2019 som vi kan läsa om i artikeln Från Västerbotten till Österbotten. Artikeln hittar ni i BM-bladet arkivet och där kan ni läsa flera spännande artiklar från BM-bladet.

God läsning!

Ett smakprov från – Från Västerbotten till Österbotten

Så kom sommaren 2019 och vad gör man som västerbottning om man vill njuta av hur lantbruket och traktorerna var förr?

Det är nog lite olika, men jag ringer en vän och klasskamrat sen lantbruksskoletiden och han säger: Finns det inte nåt intressant evenemang i Finland som vi kan åka till? Han som är bonde gick ut i lagårn och jag gick till datorn och googlade på ”veterantraktorer Vasa” och fick träff direkt på Malax Veterantraktorförening.

Där spanade jag in deras evenemangssida och tro det eller ej, de skulle ha veterantraktorutställning den 20 juli. Efter några telefonsamtal med min kompis så hade vi bestämt oss – vi åker dit!

Den 19 juli fick vi skjuts ut till färjeläget i Holmsund utanför Umeå. Inom en halvtimme ombord på färjan tyckte jag mig höra någon säga ”Grålle”. Det visade sig vara ett gäng från Tavelsjö utanför Umeå som hade samma mål som vi. Efter en natt på hotell styrde vi söderut från Vasa.

Efter att ha passerat den bördiga Söderfjärden, ett 2300 hektar stort jordbruksområde som uppkommit i en meteoritkrater, var vi strax framme vid Kråkbacken i Malax… 

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 11 nr 1 Mars 2020. Vill ni läsa hela artikeln Från Västerbotten till Österbotten eller andra artiklar i BM-bladet årgång 11 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).