En spansk fritids-lantbrukare

Denna veckas Throwback Thursday handlar om En spansk fritids-lantbrukare som heter Jordi Fernando. Hela artikeln heter En Spansk fritids-lantbrukare och finns att läsa i BM-bladet Juni 2012, årgång 3 nr 2.

God läsning!

Ett smakprov från | En spansk fritids-lantbrukare

Jag svarar Jordi att det även i Sverige finns ett stort intresse för den gamla svenska traktorn. Många mail och bilder senare bjuder jag in Jordi och en vän till honom att hälsa på oss i samband med den stora Volvo BM träffen på Elmia Traktor Power Weekend i Jönköping, år 2009. Jordi svarar ganska fort att han ska göra allt som står i hans makt för att få ledigt från lärarjobbet och komma upp till Elmia. Snart nog kommer ett mail där det står att Jordi och Fernando kommer.

De bokar flygbiljetter och hotell i Jönköping där vi också hämtar dem på lördag morgon och kör dem upp till Elmia. På träffen går killarna runt och småler som om de vore i himlen. De säger att det inte finns så många Volvo BM traktorer i hela Spanien som på Elmia denna dag.

Fernando som har BM Bison som favorit är fruktodlare och säljer årligen hundratals ton äpplen, odlingen sköts bland annat med hjälp av en 470. Jordis farfar köpte en Boxer av en återförsäljare i Barcelona på 1960-talet. Den finns kvar än på gården och vårdas ömt tillsammans med en T 600 och en T 800.

Under dagen lär vi känna varandra och innan spanjorerna åker hem säger de: ni måste komma ned till Spanien och se hur vi har det! Vi nappar på erbjudandet och våren 2010 far vi ner till nordöstra Spanien för att hälsa på…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 3 nr 2 Juni 2012. Vill ni läsa hela artikeln En spansk fritids-lantbrukare eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).