En Överraskande Inbjudan!

År 2020 har varit ett minnesvärt år, med ett virus som förändrade hela världen och påverkat oss traktorvänner. Alla traditionella och nya traktorträffar samt andra veteranmöten blev inställda, något vi alla fick acceptera. Under vintern och våren bytte jag bromsbelägg på Victorn, ett stort projekt som tog tid men blev klart i april. När coronan slog till kunde jag bara köra några egna turer. Våra årliga träffar ställdes in och jag förberedde mig mentalt på ett år utan aktiviteter med min Victor och 36.

Plötsligt dök en inbjudan upp via WhatsApp till en 60-årsfest för en traktor. En tidigare Volvo CE-kollega, Siegfried Janssen, hade upptäckt att hans traktor registrerades första gången den 22 augusti 1960, och han ville fira traktorns 60-årsdag. Vi skulle köra en runda under dagen och träffas senare på kvällen för en buffé hos herrskapet Janssen. Vid lunchtid den 22 augusti startade jag Volvon men fick problem och bytte till Victorn. Vi mötte våra traktorkompisar vid floden Sauer och körde sedan genom Luxemburg och Tyskland på en tre timmars rundtur, ledd av Thomas med sin Güldner.

Efter några stopp, inklusive en campingplats där vi träffade traktorklubben i Igel, fortsatte vi till Sigis hus för födelsedagsfesten. Siegfried och hans hustru Edith hade ordnat en fantastisk buffé med rökt skinka, lax, sallader och varmrätter, samt en superb dessert. Födelsedagsbarnet, en Deutz D15, ville inte ha någon present, så vi gav istället Sigi ett presentkort som tack. Det blev en underbar dag med traktorkompisarna.

Kära medlemmar, det är dags att rota fram era traktordokument för att se när er traktor fyller jämt!

För mer information om ”En överraskande inbjudan!”, kan du läsa hela artikeln i BM-bladet. (Nr 4, December 2020) Om du är medlem kan du läsa artikeln här.