BM-dagen, en flerårig tradition

Nu är snart januari avklarad och vi börjar att gå in i februari. I veckans Throwback Thursday så tar vi oss tillbaka till 2018 till artikeln BM-dagen, en flerårig tradition där ni kan läsa om den sjätte upplagan av BM-dagen.

Artikeln har vi hittat i BM-bladet årgång 9 nr 4 och går att läsa i BM-bladet arkivet på hemsidan. 

God läsning!

Ett smakprov ifrån BM-dagen, en flerårig tradition

Årets BM-dag är den sjätte i ordningen som Svenska BM-klubben arrangerat tillsammans med Munktellmuseet.

Maskindagar är ingen unik och ny företeelse inom Volvo och BM utan en sedan många år regelbundet återkommande aktivitet för att på ett överskådligt sätt presentera företagets produktutbud med särskilt fokus på nyheter.

Min första kontakt med maskindagar var i oktober 1964 då skogsmaskiner och anläggningsmaskiner demonstrerades på Hagby Gårds marker utanför Eskilstuna.

Bland nyheterna var en för dåtiden mycket avancerad väghyvel VHK 310 samt ett fyrhjulsdrivet ramstyrt skogsekipage som sedermera kom att kallas ”Timmerkalle”, traktornyheter och mycket mera.….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 9 nr 4 juni 2018. Vill ni läsa hela artikeln BM-dagen, en flerårig tradition eller andra artiklar i BM-bladet årgång 9 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).