Nu väljer Åke BM

Torsdag igen och det betyder att vi ännu en gång gräver och kollar i arkivet efter spännande artiklar i tidigare BM-bladet utgåvor. I veckans Throwback Thursday så har vi hittat artikeln Nu väljer Åke BM.

Artikeln har vi hittat i BM-bladet årgång 9 nr 4 och går att läsa i BM-bladet arkivet på hemsidan. 

God läsning!

Ett smakprov ifrån Nu väljer Åke BM

Det började med en BM Victor. Sedan länge har Åke samlat traktorer på sin gård Kärrabol i Blekinge. Vi läste i föregående nummer av tidningen ett reportage om Traktorträffen i Kärrabol som han arrangerat under de senaste nio åren för vänner och bekanta.

Där berättade vi om att han har 16 veteraner sitt ägo. Det var först när han kom över en BM Victor som hans intresse väcktes för BM, tidigare var det huvudsakligen Grålle som gällde.

Intresset vaknade då han insåg att Victorn är en av dom äldsta av denna modell som levererats som ren lantbrukstraktor (tillverkningsnummer 007). Nästa objekt blev en GrusKalle från 1967 som han tidigare lånat många gånger av grannen för bl a bygge av skogsvägar på sin egen skogsmark, ca 100 ha granskog.

Skogen har betytt mycket för honom och han har lång erfarenhet av skogsbruk både i Sverige och utomlands. Bl a berättar han.….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 9 nr 4 juni 2018. Vill ni läsa hela artikeln Nu väljer Åke BM eller andra artiklar i BM-bladet årgång 9 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).