Besök i Målilla

I veckans throwback thursday så gör vi ett besök i Målilla. I BM-bladet årgång 3 nr 3 så hittar vi en intressant artikel som heter Besök i Målilla.

I artikeln så kan ni läsa om en imponerande veterandag i motorns tecken.

God läsning! 

Ett smakprov ifrån: Besök i Målilla

En av de sällsynta högsommardagarna besökte vi Målilla den sista helgen i juli för att uppleva allt vad en tillställning som Motorns Dag kan erbjuda.

Målilla motordagar har vi hört talas om under alla de år som jag känt Tage Karlsson från Åker i Södermanland som med sin egentillverkade kanon tidigare skjutit startskottet. En tradition som tyvärr inte kunde upprätthållas i år.

Vi blev mycket väl mottagna och omhändertagna. Allt fungerade med stor rutin och de 150 funktionärer som Målilla-Gårdsveda Hembygdsförening ställde upp med gjorde allt för att såväl besökare som utställare skulle trivas.

Motorns dag har anordnats i 21 år och är nu Sveriges största tillställning där så många motorer är drift samtidigt. Förutom de 60-tal tändkulemotorer som ställdes ut fanns lastbilar, mopeder, speedwaymaskiner, anläggningsmaskiner och traktorer varav ungefär hälften var BM-are.

Man räknade med att 7 långtradare med motorer och traktorer kommit från hela Sverige. C:a 160 utställare och 55 försäljningsstånd bara på veteranmarknaden inbjöd till shopping för den som så önskade.

Kaffe o dopp serverades i de små stugorna som finns utspridda i hembygdsparken och för att stilla hungern så serverades äkta småländska kroppkakor i stora lass….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 3 nr 3 september 2012. Vill ni läsa hela artikeln Besök i Målilla eller andra artiklar i BM-bladet årgång 3 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).