Besök hos Hannu Olsson i Rudskoga

Idag blickar vi tillbaka till ett av våra minnesvärda besök, nämligen hos Hannu Olsson i Rudskoga. Detta besök arrangerades av vårt nya regionombud i Värmland, Håkan Nordström, och blev en dag fylld med nostalgiska historier och imponerande maskinsamlingar.

Hannu, som tidigare arbetade på Bäckhammars Pappersbruk, har alltid haft ett stort intresse för motorer. Redan som 11-åring släpade han hem sin första Epa-traktor, byggd på en Chevrolet 1934. Under våra timmar hos Hannu fick vi se en imponerande samling av traktorer, veteranbilar och andra fordon som Hannu samlat på sig under sina 60 år som entusiast.

Bland de många maskinerna fanns både vanliga BM-traktorer och mer udda fordon, som en trehjulig Epa-traktor och en renoverad Ford Fairlane Victoria från 1956. Besöket hos Hannu var en riktig tidsresa genom maskinhistorien och gav oss alla många skratt och nya kunskaper.

För mer information om ”Besök hos Hannu Olsson i Rudskoga”, kan du läsa hela artikeln i BM-bladet, nr 3, 2021. Om du är medlem kan du läsa artikeln här.