Vem vet något om Duetten?

I veckans throwback thursday så har vi hittat en artikel som heter Vem vet något om Duetten? Artikeln handlar om Volvo BM Duett och innehåller många spännande delar om duettens historia och även ett brev som en medlem har skickat till oss. 

God läsning!  

Ett smakprov ifrån: Vem vet något om Duetten?

Vet du något om service-Duetterna? Hör av dej till redaktionen för vi vill veta mer om bilarna och dess öden.

1949 introduceras Volvo PV445 – modellen som fyra år senare Duetten kom att baseras på. Den 4 juli 1953 leevererades den första Duetten med beteckningen PV445 DH till högste chefen själv, Assar Gabrielsson.

1960, modellen byter namn till 210. Bland de stora förändringarna kan nämnas den hela vindrutan och den fyrväxlade växellådan.

Jag såg i våras en gammal reklambroschyr från Vovlvo lastmaskiner. Och såg där en bild på en Volvo Duett, men kommer inte in på Volvosidan igen för att se detaljerna.

Jag ringde till klubben och troligen var det Sune Hammarlund jag talade med och fick upplysningar om att det skulle ha funnits 15 st Duetter som firmabilar. ..….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 4 nr 4 december 2013. Vill ni läsa hela artikeln Vem vet något om Duetten? eller andra artiklar i BM-bladet årgång 4 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).