Vår man på Västkusten

Ännu en throwback thursday och denna vecka så har vi hittat en artikel från BM-bladet årgång 4 nr 2.

Artikeln Vår man på Västkusten handlar om en man som heter Björn Cagner där ni kan läsa mer om honom och hans intresse för maskiner och traktorer.

God läsning! 

Ett smakprov från – Vår man på Västkusten

Jag heter Björn Cagner. Född 1952, alltså 61 år gammal och uppvuxen i Göteborg. Jag har alltid varit intresserad av teknik, speciellt fordon. Det började med cyklar, sedan mopeder, motorcyklar och bilar, både gamla och nya. Mina föräldrar var nog ganska nöjda när jag flyttade hemifrån för då kunde de för första gången få in sin bil i garaget.

Ett tag hade jag bilverkstad men tröttnade då det på den tiden mest handlade om att laga rostskador. Utbildade mig till maskiningenjör men när jag var färdig fanns inga jobb eller snarare kanske det var så att ingen ville ha mig. Jag blev därför egenföretagare med tillverkning av maskiner, bl.a. blästersugar och dammutsug för bilverkstäder. Senare kom inriktningen att ändras till centraldammsugare med tillbehör för industri och offentlig miljö.

Förra året, efter 33 år, såldes verksamheten. Givetvis fanns hela tiden det tekniska intresset men som dock ändrade sig lite med tiden. För snart 20 år sedan skaffade jag mig min första traktor. Det var en BM 400 1962 års modell. Den har jag kvar än i idag och den används regelbundet till allt.

Har kompletterat med flera tillbehör, bl.a. grävaggregat. Men det räckte inte med en traktor! Nästa blev en BM 320. Liten och nätt! Behövde ju något att hänga tippkärran efter….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 4 nr 2 juni 2013. Vill ni läsa hela artikeln Vår man på Västkusten eller andra artiklar i BM-bladet årgång 4 nr 2 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).