Vad hände för 55 år sedan?

I veckans Throwback thursday så tar vi oss tillbaka 55 år i tiden och kollar på vad som hände då. Artikeln är hämtad från BM-bladet arkivet och heter Vad hände för 55 år sedan? 

God läsning!  

Ett smakprov från – Vad hände för 55 år sedan? 

Detta år var ett mycket intressant år för företaget dels gällande nya produkter, jubileum samt ur byggnadssynpunkt. Mer om det nedanför.

I början av detta år levererades de första exemplaren av den nya bandvagnen till den svenska armén. Bandvagn 202 A som beteckningen lyder var en tvådelad banddriven terrängvagn, speciellt lämplig för vintertransporter på obanade snövidder.

Militärt betydde den snabbare möjligheter att förflytta trupper och material i terräng där inga andra fordon går fram. Civilt kunde vagnen användas för transporter i områden där det inte finns vägar, för undsättning av insnöade och isolerade människor t ex i Norrland.

Onsdagen den 16 januari var ett ur motorsynpunkt smått historiskt datum – då den sista båtmotorn levererades till kund. Modellen var en LDW 3 vilken var en specialvariant för livbåtar.

Denna motortyp var konstruerad och utprovad för att vara gångsäker även om den skulle bli översköljd med vatten. Utprovningarna av dessa skedde i stora kar för att vara så driftsäkra som möjligt.

Denna modell började tillverkas i början av 1930-talet…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 9 nr 4 December 2018. Vill ni läsa hela artikeln Vad hände för 55 år sedan? eller andra artiklar i BM-bladet årgång 9 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).