Skogstraktorn Bamse – Byggd för hårda tag

Dags för Throwback Thursday igen där vi varje torsdag öppnar upp i BM-bladet arkiven och kollar tillbaka på äldre BM-bladet artiklar.

Den här torsdagen så har vi tagit fram en artikel som heter Skogstraktorn Bamse – Byggd för hårda tag där vi kan läsa om skogstraktorn som var BM:s första specialtraktor anpassad för skogsbruk. 

Ett smakprov ifrån Skogstraktorn Bamse – Byggd för hårda tag (citat) 

Efter ett omfattande utvecklingsarbete, med många hårda tester i terräng, kunde BMB 230 Bamse premiärvisas för en imponerad allmänhet på Skogsveckan i april 1957.

BM:s första verkliga specialtraktor för skogsbruket var därmed född. Bamse var en helbandstraktor utvecklad på Victor-chassiet. Bandkonstruktion, underrede, skyddsram, motor, kraftöverföring och utrustning var alla avsedda för de speciella krav som ställs på en skogstraktor.

Även om Bamsen var idealisk i skogen, så hade den också många andra användningsområden inom exempelvis jordbruksarbete och snöröjning….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 7 nr 1 mars 2016. Vill ni läsa hela artikeln Skogstraktorn Bamse – Byggd för hårda tag eller andra artiklar i BM-bladet årgång 7 nr 1 så kan ni göra det här. bmklubben.se/bm-bladet-medlem . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).