Populära Veterantraktorer

I den här veckans Throwback Thursday så hittar vi artikeln Populära veterantraktorer som finns i BM-bladet årgång 3 nr 1 mars 2012.

Ett smakprov ifrån Populära veterantraktorer

Intresset för veteranfordon har stadigt ökat under senare år och detta gäller även för veterantraktorer och i viss utsträckning även för gamla anläggningsmaskiner.

I detta sammanhang tänker vi ofta på samlare och personer som är helt tagna av att rusta upp maskiner till i det närmaste nyskick och som älskar att visa upp sina dyrgripar för omvärlden.

Vi har de som tävlar bl a i veteranplöjning och som ofta har traktorer som fungerar väl men som man kanske inte lagt ned så många timmar på finishen. Ett område som vi inte lika ofta uppmärksammar är alla de gamla traktorer som anskaffas och används för att göra nytta i skogen, på gården eller i snöröjning.

I senaste numret av tidningen Vi Skogsägare har man en intressant artikel om hur den gamla traktorn kan göra nytta på en…. 

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 3 nr 1 mars 2012. Vill ni läsa hela artikeln Populära veterantraktorer eller andra artiklar i BM-bladet årgång 3 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).