Modelldag och kaviartuber

Denna veckas Throwback Thursday så kommer vi att få läsa lite om Modelldagen som årligen hålls på Munktellmuseet enligt tradition. Artikeln har vi hittat i BM-bladet arkivet som är tillgängligt för alla medlemmar.

God läsning!

Ett smakprov från – Modelldag och kaviartuber

Årets modelldag på Munktellmuseet gick traditionellt av stapeln den första lördagen i mars. Detta var i sista ögonblicket eftersom bara dagarna därefter allting, inklusive Museet, stängdes ned för en längre tid. Mycket har hänt sedan dess eller kanske du säger att tråkigt nog har inte mycket hänt för oss som längtar tillbaks till vår normala vardag.

Nåväl fordonsmodelldagen blev en lyckad tillställning med de flesta utställarna som brukar vara på plats. Här fanns bl a Modellvännerna i Skåne med en större monter, Leif Åhman från Eslöv med sina handgjorda traktormodeller, Stockholmarna med sina radiostyrda truckar, Lars Björk med Ekerö Modelltraktorer, flera utställare från Modelltraktorklubben osv.

En mycket uppskattad modellbyggare är Bengt Carlbinder som är mest känd för sina väl vädrade traktormodeller med tillhörande redskap… 

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 11 nr 3 September 2020. Vill ni läsa hela artikeln Modelldag och kaviartuber eller andra artiklar i BM-bladet årgång 11 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).