Lite udda

I den här veckans throwback thursday så bläddrar vi oss tillbaka till BM-bladet årgång 7 nr 4 december 2016. Där hittar vi en artikel som heter Lite udda där vi kan läsa blandannat om varför vissa BM-traktor inte har det vanliga volvo utan bara ett V i fronten.

God läsning!

Ett smakprov ifrån Lite udda

Vid mina besök hos traktorsamlare runt om i landet så har jag träffat på Volvotraktorer som på fronten har ett V som i Volvo men som inte liknar något jag lärt mig om hur deras logotype ska se ut.

Kolla på de här bilderna och jämför med det järnmärke som vi är vana att se. V75 Red Line Den här lite udda traktorn träffade vi på under ett besök vid den årliga sockendagen i Västra Wimmerlöv. ”Det här är mitt hemmabygge” berättade Arne Furuhed från Vellinge och förtsätter. 

Den har fått namnet V75 Red Line och består i huvudsak av delar från en T22. som front, båge och bakaxel. Motorn är dock en Volvo B12 bensin”. Anders använder den endast som utställningsobjekt i samband med olika evenemangsdagar. Lennart Redskapsbärare, unikt för Skåne?

På våra utflykter under hösten har vi träffat på s k redskapsbärare inte mindre än tre gånger. Den första var i Bollerup utanför Tomelilla där man i den vackra parken ställt ut ett antal statyer gjorda av gamla redskap. De har blästrats och målats i en enhetlig svart nyans och monterats på stora stenblock. Den mest intressanta var en….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 7 nr 4 december 2016. Vill ni läsa hela artikeln Lite udda eller andra artiklar i BM-bladet årgång 7 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).