BM-Volvo VHK 310

Dags för throwback thursday och den här veckan så ger vi er ett smakprov ifrån artikeln BM-Volvo VHK 310.

Artikel hittar ni i BM-bladet årgång 6 nr 4 December 2015. God läsning!

Ett smakprov ifrån: BM-Volvo VHK 310

Den nya väghyveln med beteckningen VHK 310 visades upp för pressen under Bolinder-Munktells demonstration av industri-, skogs- och anläggningsmaskiner på Hagby, utanför Eskilstuna, 1964.

VHK 310 är en direkt utveckling av den välkända väghyveln VHK 115. Gemensamt för de båda väghyvlarna är ramkonstruktion, redskap och manövrering.

Den nya väghyveln VHK 310 har fått en helt ny hyttkonstruktion som ger föraren god komfort och mycket bra överblick över redskapen då framrutan, som är öppningsbar, lutats framåt. Hytten har också fått en ny, effektiv ljud- och värmeisolering i golv och väggar.

Väghyvel med hydraulisk växellåda

Den nya väghyveln är försedd med en ny transmission med torque converter, som har en maximal momentförstärkning på 2,5 ggr….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 6 nr 4 December 2015. Vill ni läsa hela artikeln BM-Volvo VHK 310 eller andra artiklar i BM-bladet årgång 6 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).