Härnevi bymarknad i Rotbrunna

Denna veckas Throwback Thursday så kommer vi att kolla närmare på en artikel som heter Härnevi bymarknad i Rotbrunna.

God läsning!

Ett smakprov från | Härnevi bymarknad i Rotbrunna

Vid årets bymarknad i Rotbrunna samlade Anders Wärn alla traktorkompisar med många härliga veteraner. Ett 40 tal BM traktorer var på plats. Ett strålande väder gjorde att det blev rekord för antal besökare. Hantverksmarknaden har varit en självklar del av somrarna i Härnevi sedan 2002.

Marknaden är uppdelad på två håll och man får åka skrinda efter traktor mellan Härnevi kyrkby och Rotbrunna. Kring Härnevi kyrkby håller museet öppet för besökare under markLördagen den 10 juni var det ”Bonnapulling” och nostalgiträff hos Peter Engvall i Ljung utanför Enköping. Anders Wärn som basade över nostalgiträffen, hade jagat ihop ett stort antal BM traktorer som var temat för träffen.

När alla traktorer var på plats, började besökarna komma som var en hel del till antal. Det blev en kortegekörning på området och i samband med den blev alla traktorer och ägare presenterade. ”Bonnapulling” och nostalgiträff i Ljung nadsdagen.

Kyrkbyn var också hemvist för det populära kaféet och för den nostalgiskt lagda med motorintresse fanns även veteranbilar att beskåda. I Rotbrunna höll knallarna till med sina marknadsstånd längs med byvägen Traktorentusiasten Anders Wärn…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 8 nr 3 September 2017. Vill ni läsa hela artikeln Härnevi bymarknad i Rotbrunna eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).