Här renoveras insprutningspumpar, magneter, generatorer och startmotorer

Varje torsdag tar vi en titt tillbaka på några av de intressanta historier som har publicerats i tidigare upplagor av BM-bladet. Denna vecka så kan vi läsa om en spännande artikel som heter ” Här renoveras insprutningspumpar, magneter, generatorer och startmotorer”.

God läsning!

Ett smakprov från artikeln | Här renoveras insprutningspumpar, magneter, generatorer och startmotorer

I en verkstad utanför Sjöbo i Skåne finns Lars Lundberg och Emil Nilsson. Där renoveras insprutningspumpar, magneter, generatorer och startmotorer. Emil, 85 år, som kallas för läraren, har renoverat insprutningspumpar i 60 år. Först 15 år med Ford/Lundgrens i Ystad och sedan när Ford lade ner blev Emil egen.

Han hade tur och fick köpa loss lite utrustning från sin tidigare arbetsgivare. Emils specialitet är att renovera Injector insprutningspumpar. De kan han så väl att han till och med kan montera ihop dem i mörker. Emil har många små knep för att få rätt funktion på pumpen. Med sin långa erfarenhet och sofistikerade provningsanläggning kan Emil trimma in pumpen så den går nästan bättre än ny.

Självklart renoveras också nästan alla andra fabrikat av insprutningspumpar. Ibland kommer pumparna in med enkla fel som läckage i matarpumpen, ibland i betydligt sämre skick med trasigt innanmäte. Många gånger har ägaren försökt reparera själv men inte lyckats och då kommer pumpen in i delar.

Tyvärr händer det att en sådan pump inte går att reparera utan är skrot. Möjligen kan vissa delar sparas och användas till…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 12 nr 4 December 2021. Vill ni läsa hela artikeln Här renoveras insprutningspumpar, magneter, generatorer och startmotorer eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).