BM Volvo Keld och världens största BM-samling

I den här veckans Throwback Thursday så tar vi oss långt bak i BM-bladet arkivet där vi hittar en artikel som handlar om BM Volvo Keld och hans samling av BM-traktorer.

God läsning!

Ett smakprov från artikeln | BM-Volvo-Keld – och världens största BM-samling

På en gård utanför Nibe på norra Jylland finns Keld W. Jensen och hans traktorer. Den arbetsamme grisuppfödaren har i åratal dammsugit Norden med målet att skaffa alla modeller som byggts under Volvo BM:s 70-åriga traktorproduktion. Han har inte riktigt alla ännu. Men han har med stor säkerhet bredare samling än någon annan.

I slutet på januari rullade en buss iväg från Eskilstuna i riktning mot Danmark. Det var dags för Munktellmuseets årliga utflykt. Det dryga 30-talet entusiaster som fanns med på resan är gänget som håller igång museet och vårdar alla klenoder som finns där.

De flesta är pensionärer med livslång yrkeserfarenhet från det gamla BM. Experterna var på väg till entusiasten! Han kallar sig BM-Volvo-Keld, och många av oss känner nog till honom. Keld dyker upp överallt där det vankas BM-traktorer, där han har chans att lära sig mer, köpa något unikt, eller kanske sälja någon av sina ”dubbletter”.

Givetvis var han på plats i Eskilstuna i somras, när BM-klubben hade sin första årsträff…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 2 nr 1 Mars 2011. Vill ni läsa hela artikeln BM-Volvo-Keld – och världens största BM-samling eller andra artiklar i BM-bladet så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).