En spansk fritidslantbrukare

Den här veckans throwback thursday så blickar vi återigen tillbaka till 2012 där vi hittar en artikel som heter En spansk fritidslantbrukare.

God läsning!  

Ett smakprov ifrån: En spansk fritidslantbrukare

Jag svarar Jordi att det även i Sverige finns ett stort intresse för den gamla svenska traktorn. Många mail och bilder senare bjuder jag in Jordi och en vän till honom att hälsa på oss i samband med den stora Volvo BM träffen på Elmia Traktor Power Weekend i Jönköping, år 2009.

Jordi svarar ganska fort att han ska göra allt som står i hans makt för att få ledigt från lärarjobbet och komma upp till Elmia. Snart nog kommer ett mail där det står att Jordi och Fernando kommer. De bokar flygbiljetter och hotell i Jönköping där vi också hämtar dem på lördag morgon och kör dem upp till Elmia. På träffen går killarna runt och småler som om de vore i himlen. De säger att det inte finns så många Volvo BM traktorer i hela Spanien som på Elmia denna dag.

En spansk fritidslantbrukare År 2006 får jag ett e-postmeddelande från en spansk fritidslantbrukare som skriver att han äger flera stycken BM-Volvo traktorer och att han gärna vill få kontakt med svenskar som också har ett intresse för BMVolvo maskiner. Lantbrukaren, som också är lärare, heter Jordi.

Fernando som har BM Bison som favorit är fruktodlare och säljer årligen hundratals ton äpplen, odlingen sköts bland annat med hjälp av en 470. Jordis farfar köpte en Boxer av en återförsäljare i Barcelona på 1960-talet..….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 3 nr 3 september 2012. Vill ni läsa hela artikeln En spansk fritidslantbrukare eller andra artiklar i BM-bladet årgång 3 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).