En BM-Volvo 400 i Holland

Denna veckas Throwback inlägg så har vi hittat en intressant artikel som heter En BM-Volvo 400 i Holland som berättar en intressant historia om Reinier Alexander och hans intresse för traktorer.

God läsning!

Ett smakprov från | En BM-Volvo 400 i Holland

Hej. Jag heter Reinier Alexander och är 30 år. Ända sedan jag var liten har jag varit en fanatiker av traktorer. Jag växte upp i södra Holland där BM-Volvo traktorer var mycket populära, speciellt BMVolvo 350 och BM-Volvo 650.

Deras speciella ljud gjorde att man kunde höra dem på flera kilometers avstånd. Jag har ägt många traktorer men de som fanns i barndomen blir alltid kvar i minnet. När så mina farföräldras gård såldes och jag inte längre behövde någon traktor i arbetet på gården så köpte jag en BM-Volvo 350 då jag ville ha en ”Oldtimer”, gärna en sådan som funnits på gården.

Något senare behövde jag en traktor för att kunna användas till småjobb men jag ville inte använda 350 för den var så stor och dessutom ville jag inte smutsa ner den då den nu var renoverad. Jag tyckte inte om designen på BM-Volvo 430 och BMVolvo 320 var för liten men när en BMVolvo 400 blev till salu…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 13 nr 1 Juni 2022. Vill ni läsa hela artikeln En BM-Volvo 400 i Holland eller andra artiklar i BM-bladet årgång 13 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).