Bondens och skogens dagar på Backamo

Det är torsdag och det betyder att vi ännu en gång tar oss tillbaka till BM-bladet arkivet och dammar av några av våra äldre artiklar från BM-bladet.

Den här torsdagen så har vi tagit fram Bondens och skogens dagar på Backamo. I artikeln så kan vi läsa om Bondens och skogens dagar på Backamo som ägde rum den första helgen i september 2016.   

Ett smakprov ifrån Bondens och skogens dagar på Backamo

Nytt för i år var Sixten Janssons Motorcirkus som hade uppvisning med veteranmotorcyklar i en stor trätunna.

De flesta i publiken stod mållösa och kunde känna tunnan skaka under fötternanär Robin Jansson körde runt, runt i tunnan på en 100 år gammal Indian läsandes en Kalle Anka. Antalet maskiner och traktorer var ungefär samma som tidigare år.

I grävgropen fanns både lingrävare, schaktmaskiner och traktorgrävare som tävlade om vem som kunde gräva djupast. Tack vare schaktmaskinerna var det enkelt att skyffla ihop gropen när dagen var till ända.

På planen ovanför stod några mycket snyggt renoverade boggibilar. Däremot var finbilarna hänvisade till flygfältet vilket var tråkigt då de alltid varit ett passande inslag….  

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 7 nr 4 december 2016. Vill ni läsa hela artikeln Bondens och skogens dagar på Backamo eller andra artiklar i BM-bladet årgång 7 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).