BM och BP-entusiast

Den här veckan i BM-klubbens Throwback serie så har vi hittat en artikel som heter BM och BP-entusast. Artikeln handlar om en BM och BP entusiast som bor i Harlösa som berättar om sin BP bensinmack.

God läsning!  

Ett smakprov från – BM och BP-entusiast

Att vara professionell mekaniker och ha en samling intressanta veteraner samt ha en egen välutrustad verkstad och dessutom en egen bensinmack låter väl som en helt OK kombination.

Lägg därtill att snart disponera nyrenoverade lokaler för att förvara och visa upp sina dyrgripar i. Vi talar om Sven Åke Malmborg, snart pensionär, som bott i Harlösa sedan 1988 då han flyttade hit för att överta driften av ortens BP-mack.

När den brittiska petroleumkoncernen BP lämnade den svenska drivmedelsmarknaden 1989, övergick cirka 200 stationer på mindre orter till att bli Uno-X. vilket naturligtvis också gällde för Harlösa.

År 2008 övergavs han även av Uno-X och det var dags att stänga för gott. Nu började en ny fas i hans liv nämligen att försöka återuppväcka den gamla BPmacken genom att med ljus och lykta söka efter originalprylar.

Till saken hör att just BP märket är det mest eftertrakBM och BP-entusiast tade objektet i den här branschen och konkurrensen är stenhård vilket naturligtvis trissat upp priserna…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 8 nr 1 mars 2017. Vill ni läsa hela artikeln BM och BP-entusiast eller andra artiklar i BM-bladet årgång 8 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).