Berättelsen om hur en BM-Volvo Buster 400 blev en 438 – 2

I den här veckans throwback thursday så har vi hittat en artikel från BM-bladet årgång 11 nr 2 juni 2020. I den här artikeln så har vi gjort ett litet smakprov som ni kan läsa om själva artikeln.

Hoppas att ni finner artikeln Berättelsen om hur en BM-Volvo Buster 400 blev en 438 – 2 lika intressant som vi tyckte.

God läsning! 

Ett smakprov ifrån Berättelsen om hur en BM-Volvo Buster 400 blev en 438 – 2

Sebastian som ju är ägaren till denna traktor, hade och har fortfarande vilda idéer om hur traktorn skall kunna förändras. Tanken om att huv och front från 430 skulle kunna bli lite häftigt på denna 400, har nu Sebastian börjat att backa lite på.

Diskussionen med morfar kom vid ett tillfälle att handla om hur mycket man kan förändra en traktor. Morfar försökte säga lite försiktigt att man inte skall förändra ett bra exemplar alltför mycket. Nu är det beslutat att några 430 huvar blir det inte. Så rubriken kanske får ändras till hur en T 400 blir en 408, genom att en S 830 bidrar med styrdetaljer. Arbetet med att montera en orbitrolstyrning fortsätter och det kan man nog tycka inte är för stora ingrepp i nostalgin.

Helt plötsligt hamnade vi i detta med Corona. Med tanke på att morfar, som är 70+ och därmed i en klar riskgrupp i dessa tider, så har arbetet med detta fått en helt annan karaktär än man först hade tänkt sig. De nära fysiska kontakterna mellan oss har nu helt fått träda tillbaka. Morfar har fått göra det mesta på egen hand.

Sebastian har gjort vissa besök, där vi hållit rejäla avstånd från varandra, för att planlägga hur vi löser olika situationer. Tidsplanen är för tillfället helt tillintetgjord och en del lösningar kan man väl kalla lite för Kajsa Varg, man tager vad man haver. Som exempel på detta kan nämnas att fäste för styrpumpen gjordes av material från ett nedplockat pallställ….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 11 nr 2 juni 2020. Vill ni läsa hela artikeln Berättelsen om hur en BM-Volvo Buster 400 blev en 438 – 2 eller andra artiklar i BM-bladet årgång 11 nr 2 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).