Årets modellfordonsmässa

Det är dags att ta en tur i minnet med veckans Throwback Thursday! Vår artikel i dag handlar om modellfordon, och den heter Årets modellfordonsmässa.

God läsning!

Ett smakprov från | Årets modellfordonsmässa

Detta var den femte fordonsmodellmässan som arrangerats på Munktellmuseet i Eskilstuna. Liksom tidigare år var det ett samarbete mellan Modelltraktorklubben, museet och den organisation som tidigare förlagt sina mässor på Vägverksmuseet i Borlänge.

Mässan var utsåld långt i förväg vilket betyder att det var många utställare som inte fick något av de 60 bord som man max kan erbjuda. Det var trångt mellan borden när besökarna strömmade till och innan dagen var slut hade över 1 100 personer passerat genom museets alla utställningshallar. Här fanns, förutom ett stort antal försäljare, Stockholms RC Trucks som hade laddat upp med många av sina imponerande lastbilar, trailers, lastare, grävmaskiner, traktorer etc.

Maskinerna är samtliga radiostyrda med autentiskt ljud och ljus. De kördes på ett uppmärkt stadsliknande vägområde där man kunde se dem i arbete. Många av fordonen är hemmabyggen i olika grad men man kan även köpa dem i färdigt skick, då till ett ganska högt pris. Åskådarplatserna runt arbetsområdet var fullt av folk hela dagen. Då och då kunde det hända att man kunde se och höra fordonen bland besökarna då…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 9 nr 1 september 2018. Vill ni läsa hela artikeln Årets modellfordonsmässa eller andra artiklar i BM-bladet årgång 9 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).