Udda fordon 4 – Ett ramstyrt hemmabygges öde

I den här veckans Throwback Thursday så har vi hittat en spännande artikel som handlar om ett ramstyrt hemmabygge. Artikeln heter Udda fordon 4 – Ett ramstyrt hemmabygges öde och kan läsas i BM-bladet arkivet.

God läsning!  

Ett smakprov från – Udda fordon 4 – Ett ramstyrt hemmabygges öde

På bilderna syns en hemmabyggd skogstraktor. Från början var det nog en BM 350 halvbandare som byggdes om till ramtyrd istället.

Tyvärr blev inte skogskärran tillräckligt stark utan vid hämtning av timmer långt inne i skogen bar det sig inte bättre än att en av rambalkarna på skogskärran brast.

Detta skedde alldeles intill en sommarstuga. Traktorägaren lämnade traktorn åt sitt öde och gick hem. Traktorn blev kvar under flera år ända till sommarstugeägaren skulle sälja stugan.

Ägaren kontaktade därför traktorägaren och sa ”nu måste traktorn bort”. En granne med en stor 4-hjulsdriven New Holland skulle assistera. Sålunda bar det iväg ut i skogen utrustade med en kraftig bogserkätting som gjordes fast i Boxern.

Historien förtäljer att föraren till bogsertraktorn tänkte ”att här gäller det” och drog iväg med ett rytande. Tyvärr hade man förbisett att boxern hade växel ilagd och som BM-kunniga vet så kan man lita på….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 10 nr 1 Mars 2019. Vill ni läsa hela artikeln Udda fordon 4 – Ett ramstyrt hemmabygges öde eller andra artiklar i BM-bladet årgång 10 nr 1 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).