Trafikverkets väghistoriska samlingar – Maskindagen 2017

I Kjula utanför Eskilstuna ligger den tidigare vägstationen som byggdes 1938 och användes som sådan fram till 1978. Här bevaras Trafikverkets väghistoriska samlingar sedan 1980. Arkivsamlingarna finns i Borlänge. De väghistoriska samlingarna är unika. De består av ett hundratal maskiner och fordon från hela 1900-talet, tillsammans med tusentals föremål i olika storlekar och utföranden, som alla är kopplade till väghistoria. En utställning om vägens historia och de första bilarna visas på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle.

Den 19 augusti finns även Svenska BM-klubben på plats på Maskindagen i Kjula.
Fordon och maskiner kommer under dagen att brumma kontinuerligt i den så kallade GROPEN nedanför själva vägstationsområdet. Lingrävarmaskiner och bandtraktorer samsas med såväl hjullastare, väghyvlar och dumprar som tändkulemotorer. Uppe på plan kommer det att stå fordon uppställda, färdiga att beskådas och beundras.
Några spännande saker för barnen finns också på området.

För mer info och Trafikverkets övriga öppettider i Kjula under sommaren, se www.trafikverket.se/vagsamlingar / Facebook: https://www.facebook.com/trafikverketvagsamlingar